lördag 22 augusti 2015

Hjulafton

En årligen återkommande, festlig tillställning här i staden är Hjulafton. I torsdags var det dags. En lång parad genom stadens gator med motorcyklar och mopeder inleder festligheterna. De parkerar sen på norra Europas största torg. Runt om i centrum står gamla bilar, rostiga bilar, traktorer, det är gräsklipparrally, cykeltävling, överflygning med Herculesplan med gubbe balanserade i lastluckan längst bak och en rad andra event. Hela kvällen samlar volontärer in pengar till Barncancerfonden och sen avslutas allt med ett schysst fyrverkeri.


Den här tillhör chefen själv, han som är en av eldsjälarna.



Mycket folk som alltid. 








Putsat och blankt.



Coola mopeder stod uppradade.



Som alltid på Hjulafton var det varmt och vackert väder. Vissa år har regnet hängt i luften men det brukar spricka upp och bli bra framåt kvällen.











Den här hade en riktigt snygg lack tycker jag.



Så över till bilarna.















Detta var utan tvekan den mest sänkta bilen. Notera att registreringsskylten har egna små hjul!




Matchande ekipage fanns det också.

Det var mysigt att strosa runt i den ljumma sommarkvällen och bara njuta av allt liv, popcorn- och hamburgerförsäljare, liveband från lastbilsflak, tändkulemotorer som startades och kördes, gräsklipparrace, alla fordon som stod uppställda för beundran och att träffa en och annan som man känner.

Jag var inte kvar så länge utan cyklade hemåt när jag var nöjd. Det kommer nog en ny Hjulafton igen nästa år, det kan man vara ganska säker på och kanske, kanske åker vi med i kortegen. Är ni motorintresserade så kan jag rekommendera ett besök. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar