lördag 8 augusti 2015

Väggkonst på hemmaplan

Man behöver inte gå långt hemifrån för att hitta roliga konstverk, fantastiska målade väggar och annat som ger glädje i vardagen när man passerar förbi.



Här är en lång mur med massvis av kakelplattor dekorerade av barn och ungdomar.

Så färgglatt och jättekul att gå nära och läsa och titta på allas fantastiska konstverk. Här finns verkligen allt från himmel till jord samlat, hjärtan, katter, text, fotbollar, bilar, träd, ögon, blommor, segelbåtar...



Modell stor kakelplatta av Carl-Harry Stålhane en världsberömd keramiker (främst stengods) som under många decennier arbetade på Rörstrands porslinsfabrik i Lidköping. Den här tycker jag också förmedlar ett glatt budskap precis som kakelplattorna ovan. Det är ljusa färger, folk dansar och spelar och solen ser ut att skina. 

Toppen alltså!



Snygg graffitivägg som tyvärr skavts av en del och även vandaliserats med amatörers taggar. Men originalet står ju ut ändå, färgerna, de färgerna. 

Snyggt.



En till alldeles underbar graffitivägg. Tyvärr är även den delvis vandaliserad men man får se bortom kladdet som någon nödvändigtvis var tvungen att sätta dit. 

Även den här är ju helt underbar med de rinniga färgerna och pastelltonerna. 

Så himla fin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar