söndag 3 maj 2015

Fin dag i Karlstad

För några dar sen åkte vi nästan hela familjen, till Karlstad och till CCC* där det skulle bli festligheter, mingel, tal och utställning av examensarbeten från avgångseleverna från Broby Grafiska i Sunne.

En av dem var min yngsta dotter Lo som nu formellt skulle bli grafisk formgivare/tekniker.Det började bra, Själva byggnaden var snygg, hade högt i tak och med stora glaspartier.Ett välkomnande bemötande i form av en älg uppbyggd av en mängd gosedjur, många av dem batteridrivna, tillverkad på daglig verksamhet i Karlstad som en kommentar till dagens konsumtionssamhälle.

Vi hittade snabbt dagens huvudperson i folkmassorna. De skulle fotograferas och skynda sig in till examensceremonin men hon hann få sin present först. Lillkusinen håller ett stadigt tag i handen så det ska bli skärpa på fotot.

Sen blev det tal i hörsal.

Rektorn höll tal.

Alla elever fick examensbevis och applåder.

Handflatorna stumnade av allt klappande.

Kommunalrådet i Sunne höll tal.

Flera stipendier delades ut och följdes också av tal.

Fler applåder.

Lillkusinen vred sig som en mask i stolen. 

Sen kom det vi alla väntat på.

Min dotter höll ett bejublat tal som elevrepresentant. Mammahjärtat sprack nästan av stolthet.Sen gick vi till utställningen och började med det projekt Lo tillsammans med några andra arbetat med, nämligen att ta fram en ny grafisk profil för Intersport. Skyltar, logga, påsar, reklam, prismärkning, allt.

Lillkusinen fick äntligen sprätta med benen och dricka lite förfriskningar. Några hade formgett förpackningar till Harrigets getmjölksglass.Gjort om den grafiska profilen för tidningen QX. Dockskåp av wellpapp med dockmöbler från Hay.

Snygg och strikt design.Ett nytt koncept för Viva la Diva.

Om ni vill se hela utställningen så finns den på Broby Grafiskas hemsida.

Sen sa vi hejdå till Lo som skulle äta middag och fira ett avslut och en ny början här i livet.

Vi var också hungriga och hamnade på lokal vid torget.

Vi åt upp allt som fanns på alla tallrikar. Lillkusinen uppfann en ny ätmetod.  

Sås med cocktailsvärd.Det fungerar uppenbarligen men mängden sås per tugga kan ju diskuteras. Jag gillar sås!Tack för maten. Det är tomt på faten (och i såssnipan!). 

Nu ville vi ha lite frisk luft.Karlstad var vackert. Skir grönska, Fina kvarter. Svag kvällssol över kullerstenarna.Jag hann till och med klämma till med ett roligt skyltfönster på väg till bilen, för kolla in det här, miniatyrer av världsberömda gitarristers gitarrer! Perfekt med strängar och allt.Fin och tydlig dekoration på innerstadsgatorna och trottoarerna. Bra Karlstads kommun!

Sen åkte vi hem och sov.

Bra dag!* CCC står för Congress Culture Centre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar