söndag 2 augusti 2015

Open art III

Här kommer ännu mer rundvandring på Open art i Örebro. Det är en stor, öppen konstutställning som finns utspridd över de centrala delarna av staden. Den är en biennal, dvs återkommer vart annat år.Jättestora popcorn på en rosamålad gata. Det här var populärt bland barnen som klättrade och lekte eller hittade en vilstol inne i ett popcorn.
Popcorn av Anton Hjärtmyr.Ute i Svartån vid slottet stack en jättestor pensel upp.
W! av Tapio Haapala.Vi gick vidare längs den rosa gatan som plötsligt övergick i orange och där stod ett underligt flamingogäng.
Flamingos av Johan Suneson.Hej, hej! Ännu en rolig skulptur där man kunde interagera. Barnfavorit!
Elefant av Johan Suneson.En halvt genomskinlig, halvt blå...räv? Han stod alldeles still på en trädgren som hängde ut över vattnet.
Systema naturae (Umbra Vita) av Michael McGillis.

Den omtalade bokbollen! Ett enormt arbete måste ligga bakom den här.
Conciencia (awareness) av Alicia Martin.En skulptur som är misstänkt lik en jättestor vattenflaska, eller?
XL sculpture av Konstfack.


En jättestor skulptur som ska föreställa magsäck och tarmar har jag hört.
Ao av Cheng Dapeng.

Traffic Island (a short-lived rest) av Yukako Ando.
En metafor för det korrupta systemet i Rumänien. En Leninstaty med sju rosor som huvuden. 
Hydra av Costin Ionita.En flytande växthussfär med egna solpaneler. Inspirerad av aztekernas odlingsflottar chinampas. Inne i sfären odlas majs, bönor och squash som är typiska aztekiska grödor.
Chinampa av Peter Ojstersek.Lite obehagliga typer som cyklar på vattnet.
Installation Nomade av Guy Lorgeret.Jättevacker och skir skulptur som rörde sig efter vatten och vind. Ansikten som försöker mötas och se varandra.
All In Heaven av Jean-Luc Cornec.Ankeborg av Lena Flodman.

Sen kom vi till den skulptur som den yngre skaran av konstvandrare gillade bäst. Jag förstår verkligen det.Nån har kraschat med cykeln rätt in i ett stort, kletigt, utspottat tuggummi.

Benen var så himla realistiska så man nästan blev orolig att det var nån därinne på riktigt.Det gick ju att klättra lite på tuggummit också.
We have the right to know av BiLDFOBi.

Om ni vill titta på samtliga konstverk så rekommenderar jag er en tur till Örebro. Open art håller på till 6 september. Annars kan man gå in på den här sidan och fördjupa sig i varje verk och konstnär och läsa mer. Det blir för övrigt också en massa roligheter i Örebro nu i augusti då staden firar 750 år. 

Nu längtar jag redan till 2017 när nästa Open art går av stapeln. Hoppas jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar