torsdag 30 juli 2015

Open art II

Jag lovade en uppdatering igår men har dels ofrivilligt uppehåll från internet i form av krånglande dator som inte vill ansluta till bredbandet och dels är det idag två år sen min mamma dog.

Två år av sorg och saknad!

Men hon skulle verkligen ha gillat årets Open art med en sån världsstjärna som Ai Weiwei bland annat. Konstvandringen är ett sätt att hålla mamma nära och nu går vi vidare inne på Krämarhuset.
Just den här är en av mina favoriter.Målat på stora plåtar som rostat där syra frätt.
Facing av Erik Ravelo och Karen Oetling.Ett inlägg i miljödebatten?
Between idyllic and reality av Willy Verginer.En riktig superhjälte.
Speederman av David Cerny.Ännu en av mina favoriter.
Får som är gjorda helt och hållet av gamla telefoner och krullsladdar!
TribuT av Jean-Luc Cornec.MEAT av David Cerny.Skivad anka av Lena Flodman.Think Different (How to hang workers´uniforms) av Ai Weiwei.En stor gul glad inbyggnad av Engelbrekt Engelbrektsson som står staty på Stortorget.
Open House av Antonio O´Connell


Man fick gå in och gå uppför trappor. På vägen upp såg man hans stövlar och ben.Sen kom man upp till översta planet där man kunde ta sig en närmare titt på den före detta kungen.Han var oerhört detaljrik och välgjord.

En kommentar om miljöförstöring och konsumtion?
Planet Blue av Mary Ellen Croteau och Ayala Leyser.Körsbärsblomssanatoriet av Åsa Andersson.

Rådhuset i Örebro inklätt i vad som ser misstänkt likt ut nylonstrumpor.
Monument for Örebro av Ulrike Kessl.

Det som är så bra med all den här offentliga konsten och alla dessa olika stilar, material och budskap är ju att det alltid finns nånting som man kan tycka om. Om man känner sig kritisk till det här och tycker att mycket av det inte alls är konst utan bara skräp eller löjligt kan man ju ändå hitta något litet guldkorn som man kanske gillar lite grand.

Mer kommer i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar