lördag 13 december 2014

9 x fredag

Vilken fredag!


När jag vaknade var adventsljusstakarna tända bakom rullgardinerna. Det tycker jag är så mysigt när det sipprar igenom lite ljus och man kan vakna långsamt. 
Jag hasade bort och drog upp rullgardinen, la mig i sängen igen och låg och kisade med ögonen mot ljusstaken så det blev såna där fina strålar ut från varje ljus. Det gjorde jag alltid när jag var liten och mamma eller pappa kom in till mig på morgonen för att väcka mig. Hela december låg jag kvar lite för länge varje morgon och kisade mot ljusstaken. Jag tände inte lampan i badrummet utan lät det lilla ljus som kom in från lampan på garaget räcka som ledljus. Jag njöt av att det såg ut som det var vinter och snö när jag tittade genom fönstret och dekorplasten som vi klistrat dit som lite insynsskydd. 

Visst ser det lite vintrigt och juligt ut? 

Om man kisar kanske?Knappt hade jag ätit frukost förrän den värsta snuvan i mannaminne slog till från ingenstans. Men jösses så trött man kan bli på detta eviga snytande och harklande som inte vill ta slut. Vik hädan nu förkylningshel-ete! Åter igen en grådag även om solen kom fram en liten stund och fick mig att fälla persiennerna för att inte bli bländad. Jag borde förstås ha låtit mig bli bländad i den korta stund solen var framme. Solljus är ju lika med D-vitamin.Vad göra när det är mörkt och grått? Jo tända ljusslinga!Städa i gamla mappar och lådor och hitta fynd från förr när tjejerna var små eller i alla fall yngre än nu.Tända levande ljus, dricka mycket vattnen så förkylningen släpper och titta på Musikhjälpen. Jag har önskat Zappa men än lyser han med sin frånvaro. Tända kransen i fönstret. 

Tänk ändå om IKEA bara kunde ha den här ljuskransen i lager vartenda år. Jag gillar den jättemycket men när ljusen slocknar är det kört, den är en engångskrans och lamporna går inte att byta ut. 

Jag har haft den länge men nu börjar den ge upp tyvärr och jag har fått köpa en extra slinga och stötta med där den har några mörka partier. Ja det kanske är lösningen, att behålla stommen och vira dit nya slingor med LED-lampor när de gamla slocknar helt!

Fredagen i ett nötskal. 

Mörker, olika former av ljuskällor och snytpapper. 

Och så Lattemannen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar