torsdag 18 december 2014

Julmys och gran

Nu har jag varit på julavslutning med mina bowlingtjejer och ätit julmacka med must och sen kaffe och pepparkaka på det. Medan de bowlade hade vi chokladlotteri och med min vanliga lotteritur vann jag - ingenting.


Jag har också fått hemleverans av den jättefina kalendern från BH-Pia och fått bakgrundshistorien till hur kalendern kom till. Den var omnämnd i Musikhjälpenburen och varenda krona gick till Musikhjälpen och då snackar vi över 100 000 kronor.


Idag har granen kommit in och det doftar i hela huset. 

Härligt.

Julgransmattan har jag fyndat på loppis. Broderad för hand av någon flitig person och den ser helt oanvänd ut. Den fick jag betala hela tjugo kronor för.När granen väl är klädd har den fått den gamla ljusslingan som är en trotjänare, också fyndad på loppis för minst tjugofem år sen.

I år har vi inget glitter ifall katterna får för sig att börja smaka på dekorationerna. Förra året rev de ned hela granen och förstörde kulor och allt. Nu hoppas jag att de är så pass stora att de har lugnat ned sig och inte behöver riva i allt de ser. Än så länge verkar det lovande. Båda har bara nosat på kulor, gran och fot. Var för sig förstås, de träffar ju inte varandra ännu utan får bara sina amerikanska droppar (se förra inlägget) i några dagar till innan vi släpper ihop dem och ser om de fortfarande är osams.

Granen på plats.

Röda ljus tända.

Gröt på spisen.

Jul i vårt hus.

1 kommentar:

  1. Anonym14:46

    Fint! Fler loppisfynd finns på Yardsale.se

    SvaraRadera