lördag 14 december 2013

Tips för heminredning

Vi har märkt att hemmet ändrat karaktär på många vis sen de två kattungarna flyttade in. Det är hemtrevligt och härligt med glada katter som möter en i hallen när man kommer hem, som ligger och spinner i en fåtölj sådär gulligt som bara katter kan. Det är också rart med små jamanden från dem som ett bevis på deras uppskattning när vi ställer fram matskålarna och gosar med dem och kastar leksaksråttor som de kan hämta.

Men...

De två små katterna är också oanade talanger på området heminredning med finess och stil. Ni vet, det där lilla extra som ger en fin touch på möblemanget som helhet. Släng alla glassiga heminredningstidningar, skit i hur Ernst inreder och håll er till det katterna tipsar om.

Eller vad sägs om följande:


Man kan med fördel veckla in mattan som ett dragspel under själva byrån istället för att låta den ligga på golvet framför. Det är ju så konventionellt och tråkigt! Nej knyckla in mattan under byrån för ett mer effektfullt sätt att inreda med textilier.




Kylskåpsmagneter, ja jag vet det är lite 90-tal över dem, men om man har sådana på kylskåpet är det ju så passé. De ska ligga på mattan, ja ni vet den där som man knölar in under byrån. Knöla inte in riktigt hela mattan utan lämna gärna en flik plant på golvet för att där dekorera med valfri magnet. Fräscht.




Nu börjar det bli nytänkande och trendigt värre. Varför inte ge hallen en riktig knuff i rätt riktning med hjälp av accessoarer? Den rosa disktrasan gör sig ovanligt bra mot parketten och ger en oväntad wow-effekt för alla gäster så fort de kommer in i hallen. Precis som man vill att det ska vara. Den verkligen skriker ut "Välkommen".




Om man har en lätt begagnad solstol med tjock dyna kan man gärna ta ur fyllningen som består av skumgummiflisor och sen strö dem lite hipp som happ över golvet. De är lite lustiga för de fastnar lätt på päls, kläder och andra tyger som kommer i närheten. Det ger en lekfull känsla åt ditt hem och man vill ju inte att det ska vara strikt och stelt. Nej lekfullt ska det vara.




Lite nytänkande kring de gamla vanliga inredningsdetaljerna som hemgjorda värmeljushållare i keramik är också på sin plats. Den här moderna kreationen andas postmodernism och är verkligen just modernt mysig när man tänder ljuset framåt kvällen.

Tja det var väl allt från katternas heminredningstips för denna gång. 

Håll utkik för snart kommer nog tips på hur man gör julgransplundringen extra festlig och fartfylld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar