måndag 30 december 2013

Fårskallar är vad de är

Det är konstigt att en del människor tror att alla andra är något av tankeläsare.

Det finns de människor som kör fort i stan i sina bilar och inte blinkar när de ska svänga, struntar i högerregeln. En tant till och med stannade med sin bil inne i rondellen och vinkade glatt in nya bilister som hon gav företräde.

Det finns de människor som cyklar mot färdriktningen som om det fortfarande vore vänstertrafik. De cyklar på trottoarer, ibland flera stycken i bredd, ibland bara en. Ibland är de strängt upptagna med att antingen skriva sms eller prata i telefon och alltså är de rätt upptagna och inte hinner se om en annan medtrafikant till exempel kommer ut genom en port och helt logiskt antar att det är lugna gatan att promenera på trottoaren.

Sen verkar många tro att det är rätt och riktigt att cykla på övergångsställen för då gäller kanske samma regler som för gångtrafikanter, nämligen att bilister är skyldiga att stanna. Men njaeee, så är det ju inte.

Jag såg en förälder med barn i barnsadel på sin vuxencykel och ett äldre syskon cyklandes på egen cykel. De kom glatt åkande på trottoaren mot färdriktningen och sen svängde de helt sonika ut i trafiken, mitt bland alla bilar för att svänga in på en annan gatas trottoar.

De verkar vilja leva farligt med denna besynnerliga brist på trafikkunskap.
Och brist på reflexer.
Och brist på lyse på cyklarna.

Fårskallar är vad de är och då uttrycker jag mig milt.

Som om det vore coolt att strunta i sånt här och hellre råka ut för en olycka!?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar