torsdag 2 maj 2013

En av de vackraste platserna på jorden

I går skrev jag ju om vår utflykt när vi majade på Kinnekulle.
Det är så himla vacker natur på berget. Där finns både ängsmark, bokskogar och hedar. Mossiga stenar, höga träd, gamla träd och många sällsynta arter av blommor och örter. Det finns ett stenbrott med möjlighet att fiska i vattnet i botten av brottet. Stenklipporna står som väggar runtom - makalöst vackert, nästan overkligt.

Det finns vattenfall, det är alltid vackert och mäktigt även om det inte är så stort och grottor här och var, det har till och med bott folk i grottorna och då menar jag inte stenåldersmänniskor utan i vår tid! Det finns också massor av kalksten som är naturligt vacker eftersom den skivar sig, det ser ut som om en stenhuggare varit framme överallt i naturen. Bebyggelsen är mestadels gammal med underbara stenhus, trähus och många anrika kyrkor. Dessutom har man fantastisk milsvid utsikt över Vänerlandskapet och jordbruksbygden bort mot Skövde.

Det blir nästan komiskt att jag öst ut mig om hur vackert berget är och sen illustrerar jag det med bilder som inte visar Kinnekulle alls, utan utsikten från berget. Nåja, det här är vad jag såg vid utsikten på Kinnekulle på första maj. Om man tittar noga ser man Läckö slott lite till vänster om mitten på andra bilden. Det är också ett smultronställe värt namnet.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar