lördag 4 maj 2013

Glass i stora lass

Hemgjord glass utan glassmaskin!
Kan det gå?
Ja det kan det verkligen.

Så här inför en varmare årstid bör man i god tid vänja kroppen vid ett dagligt intag av glass. Det är bevisat att man blir glad, snäll och får ett leende på läpparna av att äta glass regelbundet. Därför vill jag bidra till ert välbefinnande med detta recept på hemgjord glass som inte behöver gå i glassmaskin utan bara står till sig i frysen. Ett måste på var mans fryshylla.

Grundreceptet är:

3 dl vispgrädde
3 svenska ägg
2 tsk vaniljsocker eller skrapa ur innehållet ur en vaniljstång
5 msk florsocker

Om man vill smaksätta går det ju bra med frysta bär, färsk frukt, godis eller nötter. Jag tog Dajm! Man smaksätter efter tycke och smak, gillar man Nutella tar man det i glassen och om man gillar Nutella gissar jag att man inte direkt snålar. Eftersom receptet är så enkelt kan man ju lätt göra flera smaker och experimentera lite. Det lär nog inte bli äckligt hur ni än gör, det går liksom inte att misslyckas.

Vispa grädden i en skål och ägg, vanilj och florsocker i en annan. Grädden ska vara inte vara för lös utan lite mer fast. Äggsmeten ska vispas tills den ljusnar lite. Tillsätt det ni vill smaksätta med till äggsmeten och häll sen den smaksatta äggsmeten i grädden. Rör ihop och häll upp i en glasslåda eller sockerkaksform. Ställ i frysen och skrapa runt glassen med en gaffel efter en timma. Detta är bra för att få bär, nötter eller chokladhack att inte sjunka till botten. Rör runt igen efter ytterligare en timma eller strunta i det. När glassen stått i 3-4 timmar är den klar.

Jag kan lova att man inte vill ha någon annan glass efter det här.

Äggsmeten och grädden i varsin skål.

Hoppsan jag tillsatte smaksättningen i fel skål! Äsch det går nog bra ändå.


Blanda blanda.


Den obligatoriska provsmakningen.


In i frysen.


 
Äntligen klar att äta. Himmelskt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar