tisdag 30 april 2013

Bäst att gardera sig

Hur roligt som helst, att titta på den så himla pedagogiska lilla lappen som hör till en pall från ett stort svenskt multinationellt möbelföretag. En varningslapp med många förmaningar så att man ska använda sin nya möbel på rätt sätt. Varningarna/förmaningarna är ganska roliga också. Man gör väl som man vill trodde jag, med sin egen pall när man väl köpt den och monterat ihop den eller har jag missat något viktigt här? (vän av ordning kan notera att det kan bli fråga om stämning om pallen säljs i t ex USA och den lilla lappen saknas).

Hur som helst är varningarna/förmaningarna följande:

Man får inte ställa pallen på böcker (nej nej, man är väl rädd om sina böcker).
Man får inte ställa pallen där det lutar (det är rimligt fast lite lutning går nog om man är äventyrligt lagd).
Man får inte kliva från en pall till en annan (det kan nog gå om man inte ställt pallarna i nedförsbacke eller på vingliga böcker).

Man får inte måla pallen (obegripligt, vad kan rimligen hända?).
Man får inte ha pallen utomhus när det regnar eller snöar ( jo det går nog men man får kanske vara beredd på att pallen blir lite väderbiten. Men man får ju inte skydda träet med färg så vad gör man liksom?).
Man får inte spionera på pallen med förstoringsglas (nej, jag fattar att det är brandfaran de varnar för, fast på ett ganska sofistikerat sätt, en tändsticka hade varit mer uppenbar).

Man får inte heller ta ett kliv från pallen ut i tomma luften för då ramlar man (ja det brukar bli så oavsett vad man står på).

Att man inte får belasta pallen med mer än 100 kilo är nog det enda jag förstod omedelbart. Invägning före användning kanske?









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar