torsdag 11 september 2014

Prat om mat

Det är inte ofta jag pratar mat i bloggen men nu händer det.
Just nu är det ju skördetider och gillar man grönsaker som jag gör så kan man ju frossa i närodlat nu. Ibland så närodlat att man hämtar maten i trädgården. Det är lycka och lyx.

Här om dagen gjorde jag det enklaste tänkbara tillbehör till grillat, korv eller vegoburgare om man så vill.


Mosters squashröra:

1 normalstor squash
1 vitlöksklyfta
olivolja
salt och peppar

Skölj och skiva squashen ned i en stekpanna med en rejäl skvätt olivolja. Stek på låg temperatur medan du saltar och pepprar och hackar eller pressar vitlöken över. Skivorna ska bara mjukna, inte få färg.

Klart. Fattar ni hur enkelt det är? För att inte tala om hur gott det är!

Jag hade i en liten morot som låg i kylen och såg ledsen ut. Därav de orange prickarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar