måndag 22 juli 2013

Polisjakt




Vi tog en tur med bilen i lördags kväll vid elvasnåret. Vi skulle bara åka till sjön och se på aftonrodnaden och njuta av lugnet och stillheten i en svensk småstad om sommaren. Visst fick vi aftonrodnad och sjöutsikt  och ljummen sommarluft vid innanhavet men när vi sen skulle cirkulera i staden och glida hemåt i sommarkvällen hamnade vi mitt i en polisjakt med fyra polisbilar med blåljus och sirener som jagade en mörk bil, kanske med skurkar i. 

Såklart körde vi precis före skurkbilen och den hade trasiga lyktor så vi såg den inte, men däremot såg vi hastigt närmande blåljus i backspegeln och fick fort som attan svänga vänster in på en parkering vid en korvkiosk där det var massor med folk. Skurkbilen dånade förbi och polisbilen efter. I kvarteren runt omkring hördes sirener från de andra poliserna som försökte ringa in skurkarna. Det gick sådär för efter ett litet tag kom de susande förbi igen och skurkbilen körde rakt igenom rondellen och lite på vänster sida ibland också. Rätt så läskigt faktiskt.

Vi hoppades att skurkarna i bilen hade gjort riktigt dumma saker för annars var det ju onödigt att så många poliser var ute och jagade dem i den milda och stilla sommarkvällen. Det visade sig att de varit ganska skurkaktiga och både druckit alkohol och tagit droger och han som körde hade kört bil onykter tidigare. När poliserna väl fick stopp på bilen sprang skurkarna sin väg men polisen tog dem till sist och de hade druckit så mycket (skurkarna, inte poliserna) att de fick åka in i fyllecell. Både föraren och hans skurkkompis. Dessutom hittade polisen stöldgods i bilen.

Vi åkte hem och hela vägen hem lät det som sirener ute men det var nog bara inbillning och att det ringde i våra öron. 

Ja jädrar vilken action man kan råka ut för när man bara ska ta en tur för att se på aftonrodnaden och njuta av lugnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar