onsdag 13 november 2013

Barnsligt förtjust i juleljus och kulörta lyktor


Åh snart är det dags. Snart är det som mörkast på hela året och samtidigt som ljusast på Liseberg. Jag tycker det är så himla fint med alla dessa ljus, lyktor och dekorationer inför julen och jag kan inte göra annat än att älska allt glitter och alla ljus i juletid



Vi var på Jul på Liseberg för flera år sen och bilderna är tagna då. Det var en snöfattig jul, det regnade hela tiden medan vi var där och gick runt bland stånden och bodarna där de sålde julkorv, torkat renkött, sill, fårskinnstofflor, godis och en massa annat. 

Det doftade glögg och donuts och alla var så trevliga trots allt regn och trots att det var disigt och fuktigt överallt. Vi spelade på chokladhjulen och hade otur och vann ingenting. Vi köpte glögg och donuts för att det luktade så gott när vi gick förbi och vi stod där i regnet och fikade under vårt paraply. Vi köpte julkorv, sill och godis för att det såg så gott ut och för att vi skulle ha det till jul som bara var någon vecka bort. 

Det regnade och regnade och vi gick bland de glittrande ljusen under paraplyet och allt var så härligt att vi struntade i att det var så snöfritt och blött och inte alls julelikt.

Åh vad jag längtar efter den mörkaste tiden på året som samtidigt är den glittrigaste och ljusaste. 


De här träden fick gärna stå i vår trädgård, jag skulle gärna låta dem lysa upp vintern men skulle aldrig orka vira tiotusen varv med ljusslinga runt ett träd hemma på riktigt. Men vackert är det, och stämningsfullt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar