tisdag 1 april 2014

Städa bort det gamla

Vi tillbringade hela helgen i trädgården och det var två sköna dagar. Nu kommer inte ett enda inlägg till om London, jag lovar.

Vi gjorde det som troligen halva Sveriges befolkning gjorde, krattade och städade bort allt visset i trädgården.

Rysk blåstjärna tror jag den här heter. Hela trädgården är helt översållad. Liksom grannens trädgård. Och deras grannes trädgård. Och vid staketen ut mot trottoaren. De kommer nästan upp ur asfalten.

Här har vi rivit bort gammalt torrt gräs och bruna blomställningar och blad från förra året. Jag brukar alltid spara allt och inte rensa och städa trädgården på hösten. Det är ju väldigt kul att vårstäda i det illgröna till skillnad från att höststäda i allt det vissna och bruna. Genast är det mycket finare och ser lite mer städat ut för alla de vårblommor som redan är här eller som är på väg.

Minipåskliljor är så himla fina. De här kommer från krukor som vi haft inomhus tidigare påskhelger. När de vissnat är det bara att trycka ned lökarna i jorden och hoppas på turen att det blir så här fint nästa vår.

Den där lilla gråa sudden i mitten är lilla frökenkatten som luftar morrhåren. De har fått gå ute i koppel och nu när det var så härligt väder kom den stora utmaningen. Skulle de springa bort och aldrig komma hem igen om vi släppte ut dem? De fick halsband med telefonnummer i och sen öppnade vi dörren. Det fick bära eller brista!

Gladare katter har sällan skådats. De rullade, hoppade, sprang, klättrade och for omkring i åtta timmar utan att ens stanna för att äta eller gå på lådan. Sen kom de in, åt och somnade som två stenar på mattan i vardagsrummet. Jahapp, det gick ju bra, de kom hem igen. Då gör vi om det i morgon igen då? Om de vill.

Här har det bott grodor en sommar. Det kan bli katternas favorittillhåll för de gillar att leka och stänka med vatten, men om de ska bada får de aldrig mer komma in. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar