måndag 26 maj 2014

Att vara snäll

Att vara snäll tycker jag är viktigt. Att vara snäll mot sig själv är jätteviktigt men självklart att vara snäll mot andra människor också. Såklart.

Att vara snäll mot barn och djur är givet. Att vara snäll mot såna som är elaka mot en är svårare. Då kanske man bara ska undvika dem istället.

Att vara snäll mot andra människor och göra saker för dem eller skänka saker eller annat är inte bara en god handling mot en medmänniska utan det ger faktiskt ett välbefinnande hos en själv också. Om jag hjälper någon som behöver hjälp så känner jag i hela kroppen att jag gjort något gott, en god gärning.

När gjorde du själv en god gärning senast?

Jag har precis gjort en god gärning gentemot en annan person i bloggvärlden. Jag köpte en kjol av Rino. Gå in på hemsidan och titta på fina kläder sydda av återvunnet tyg dvs gamla gardiner, överkast och stuvbitar. Men kjolen var inte skön på mig, jag gillade tyget mycket men det passade mig inte. Då slog det mig att det kanske fanns någon annan person som kunde ha den och välkomna den till sin garderob.

Nu har jag skickat vidare till bloggerskan Jeanette och hoppas hon gillar den. Annars vet jag att hon i sin tur skickar vidare för hela hennes blogg handlar om att använda sånt som redan finns, att ge bort det man inte behöver och att våga lita på att det man behöver kommer till en.

Dagens goda gärning vill jag gärna tycka. En akt av snällhet om än av det mindre slaget. Likväl viktigt i detta nu när valet till Europaparlamentet är över och jag häpnar, förfäras och förskräcks över resultatet. Alla ni som röstade på SD - inser ni vidden av ert handlande när det parti ni just röstat på jublar på sin valvaka över att Front National i Frankrike går framåt. Ni vet väl vad SD står för? Ni vet väl vad Front National står för? Ni vet väl vad dessa nationalsocialistiska vindar blåser åt för håll?

Minns bara att där man bränner böcker bränner man snart människor!

Se upp för bokbål i Europa!




3 kommentarer:

  1. Åhhh vad du skriver fint om min blogg <3 TACK. Kjolen är formidabel och så tacksam att matcha med massor av olika färger. Tänk bara på alla mumsiga färger på najlåns till hösten. Skitsnygg rent ut sagt. Och du har ett hjärta av guld. Jag kommer att behålla den och slita ut den - det är då säkert.
    Jag älskar ett ge bort saker och precis som du antyder så fungerar LoA! Jag satt i solen o tänkte att idag får jag en present i brevlådan. Och jodå, just precis. KRAM!
    Tack för länk. Love.

    SvaraRadera
  2. Vad jag blir glad att du gillar kjolen. Jag hade det på känn liksom. Kul att du tänker slita ut den. Jag har en annan kjol från Rino som jag gillar jättemycket och den är toppen.

    Jag tyckte du behövde lite kärlek via brevlådan och nätet, för du får verkligen en hel del skitkommentarer i din blogg. Ta inte åt dig!
    Kram

    SvaraRadera