fredag 21 november 2014

21. 5 saker jag blir irriterad på i vardagen.


- När man handlar mat och packar allt i plastkassar som genast skärs sönder av senapstuben eller nåt annat lite vasst. Man får bära påsarna som om det vore bäbisar och sen har man ingen användning av dem efteråt, inte ens som soppåsar.

- När kaffefiltret viker sig i bryggaren och man går och trampar och väntar på kaffet för man är så kaffesugen. Plötsligt inser man att doften av nybryggt inte ligger tung i huset och ser det ljusbruna vattnet i kannan.

- När det regnat in i brevlådan för att det blåser så att locket åkt upp och posten och tidningen är helt genomblöta och luktar fukt och trycksvärta och det inte går att få isär tidningssidorna.

- När man känner att hälen klibbar fast i skosulan inuti skorna och man inser att man har hål på strumpan. Den klistriga kalla känslan när hälen inte längre får vara med inne i strumpvärmen.

- När man är jättegodissugen och rotar runt högst upp i skåpen och det enda man hittar är en öppnad påse jordnötter. Jordnötter är inte godis. Eller när man så här i advents- och juletider förväntansfullt lyfter på locket till Aladdinasken och det bara är romrussin och körsbär i likör kvar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar