söndag 30 november 2014

30. Kom ihåg

att njuta av att det är första advent idag. Var och en njuter på sitt eget vis. En del drar på med saffransbullebak, pepparkaksbak och ljus, glitter och stjärnor överallt. En del vill inte fira alls. Men oavsett hur man väljer att göra så kom ihåg att njuta av det. Njuter man inte så har det kanske blivit ett måste och inte något lustfyllt.

Vi har redan haft adventsljusstakar, stjärnor och pynt framme i en vecka. Jag kunde inte låta bli förra helgen utan ställde fram, hängde upp och fixade. Det är nåt visst med advent och veckorna fram till jul. Det är nåt visst med själva julen också. Det är nåt visst med nyårsafton som också är en härlig dag .
Sen är det som att luften går ur alltihop och man får äta upp de sista godisbitarna och lussebullarna, karva sista skivorna av skinkan och dricka sista musten och sen städa bort julen, dammsuga upp barren och ställa undan lådorna till nästa gång och istället köpa hem krispigt vårfräscha tulpaner och byta alla juldukar mot nåt vårlikt grönt eller så. Januari, nytt år och en längtan mot vår.

Men just nu i vårt hus, pappstjärna i fönstret.



Ljuslyktor i rött och grönt och lite rosa, gult och lila.



Adventsljusstake i sandsten. Dyr och tung men jag gillar den på grund av sin enkelhet och avskalade stil. På andra sidan finns hål för fem värmeljus så den är gångbar året om.



Ljuslykta och liten silverask med kanelstång och nejlikor.



Den vita hyacinten är på gång att slå ut. Ingen jul utan hyacinter men jag köper bara svagdoftande eftersom jag är allergisk. Om de doftar för mycket får de stå på altanen på nätterna och komma in när vi är hemma. Då blommar de längre också, när de får stå svalt.



Om man kisar kan man tro att det är vitt och snöigt ute. En överexponering vänds till något positivt.


Sista dagen i tidernas gråaste november. 

Nu börjar ljuset och glittrets månad och det är fint.

Kom ihåg att njuta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar