torsdag 7 mars 2013

Tummen upp för...



personer som inte hela tiden måste hävda sig och framhäva sig själva. Som tar sig tid att lyssna på vad andra har att säga och som tar till sig det de hör.

alla de som visar omtanke i det lilla. De som håller upp dörren för den som kommer efter dem, som säger tack när man räcker dem något, som ler när blickar möts, som skickar ett kort till den som är sjuk.

de som kan vara ärliga fast på ett vänligt sätt. De som ler falskt och säger "Jamen jättefin jacka, verkligen" kunde istället säga "Vad kul att du hittade en jacka du gillar. Det är inte riktigt min stil men du ser verkligen glad ut nu när du har den på dig". Ni hör ju själva skillnaden.

En stor gul tumme upp till de som finns där man som mest behöver dem, och när man själv är som minst. Snällhet smittar precis lika mycket som förkylning eller gäspar. Om man är snäll mot någon så sitter den känslan kvar och när de sen vill vara snälla ligger det nära till hands att de är snälla tillbaka mot just er. En god cirkel till skillnad mot en ond.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar